Wytwarzanie produktów tradycyjnych i regionalnych z własnych surowców w gospodarstwach rolników indywidualnych – stan i perspektywy

W dniu 16 listopada 2011 w Centrum Doradztwa Rolniczego w Radomiu, przy ul. Chorzowskiej 16/18 odbyła się szkolenio – konferencja poświęcona wytwarzaniu produktów tradycyjnych i regionalnych z własnych surowców. Organizatorami był Urzęd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego oraz Lokalne Grupy Działania z Południowego Mazowsza w tym nasza LGD Wspólny Trakt.

Podczas spotkania na specjalnie przygotowanych stoiskach wystawienniczych można było spróbować produktów tradycyjnych: Papryki Przytyckiej, wyrobów piekarniczych z Piekarni Wacyn, tradycyjnych dań przygotowanych przez zespól ludowy „Chomentowianki” jak również wyrobów wędliniarskich Państwa Pysiak ze Zdziechowa oraz zakładu masarskiego „Bekon” Mieczysława Podgórskiego z Szydłowca.

PROGRAM SZKOLENIA