
Konkurs kulinarny!
Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów
Do 20 maja br. można nadsyłać zgłoszenia na najlepszą potrawę regionalną i najlepszy regionalny produkt żywnościowy. Samorząd Województwa Mazowieckiego zaprasza do udziału w etapie regionalnym XXIII edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Finał wojewódzki konkursu odbędzie się w sobotę 8 czerwca 2024 roku podczas Mazowieckich Dni Rolnictwa w Oddziale MODR w Płońsku przy ul. Sienkiewicza 11.
Zasady konkursu:
Konkurs przebiega w dwóch etapach. Na poziomie regionalnym jest organizowany przy udziale samorządów województw. Na poziomie krajowym prowadzony jest przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego. Jego zwieńczeniem jest wręczenie laureatom Perły podczas Targów Smaki Regionów w Poznaniu. Szeroka formuła pozwala na udział w konkursie w następujących kategoriach:
- produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego,
- produkty regionalne pochodzenia roślinnego,
- napoje regionalne,
- inne produkty regionalne,
- część gastronomiczna.
Dodatkowe informacje dostępne na stronie: https://mazovia.pl/pl/konkursy/nasze-kulinarne-dziedzictwo-smaki-regionow-3.html